Unitrac 92P5

Unitrac 92P5

Akár hóeltakarításhoz, seprőgépként, fűnyíróként, hulladék ártalmatlanításához vagy szállításhoz; a Lindner Unitrac sokoldalúan használható teljes eszközhordozóként. Mozgékony és gazdaságos az úton, kíméletes a talajhoz füves területeken és biztonságos a terepen. A jövőbe mutató technológia egyedi futóműkoncepcióval van felszerelve, ezért minden elképzelhető követelménynek megfelel: Független kerékfelfüggesztés, tárcsafékek, hidraulikus felfüggesztés szintszabályozással, állandó négykerék-hajtás, a teljesítménytől függően kapcsoló differenciálzárak és még sok más.

Műszaki adatok összefoglaló

Motor

 • Perkins Syncro
 • 74,4 kW (101 LE) / 430 Nm
 • 4 hengeres / 3.600 cm3
 • Common-rail rendszer részecskeszűrővel (DPF)

Meghajtás

 • 16/16 sebességes osztoss sebességváltó
 • Max. sebesség: 40 km/h vagy 50 km/h
 • Opcionális: első differenciálmű

Erőátvitel

 • PTO (hátsó résznél)
 • 540 / 1.000 U/min

Hidrualika

 • 2 körös hidraulikus rendszer
 • 185 bar
 • 85 l/min

Méretek

 • Szélesség: 2.115 mm
 • Magasság: 2.484 mm
 • Tengelytáv: 2.665 mm

Méretek

Méretek

Méretek

Dönthető komfortfülke

Dönthető komfortfülke

Optimális körkörös kilátás: Mindent láthat: Az elülső munkaterületet a fűtött panorámás szélvédőn keresztül láthatja, oldalra a szélesre nyíló tolóablakkal felszerelt nagy üvegajtók biztosítják az akadálymentes kilátást. A beépített kiegészítő irányjelzőkkel felszerelt visszapillantó tükrök elektromosan állíthatók és fűthetők. A nagy hátsó ablakon keresztül láthatja a hátsó termelési területet.

Kényelmi felszereltség: Foglaljon helyet a kényelmes vezető- vagy utasoldali ülésben, amely számos beállítási lehetőséggel rendelkezik. Az oldalsó kartámasz lehetővé teszi a hidraulikus joystick pontos és fáradtságmentes működtetését. A 3 pontos övek és a magas háttámlák a kommunális csomag esetén az alapfelszereltség részét képzik. A kezelőpanel tárolórekeszei kiválóan alkalmasak kulcsok és mobiltelefonok tárolására. A bőséges méretű, ajtóra szerelt hálók további tárhelyet biztosítanak. A Unitrac opcionálisan légkondicionáló berendezéssel is kapható, amely a helytakarékosság érdekében a fülke tetején van elhelyezve.

Komfort ülés: A Unitrac 8 irányban állítható légrugós ülése maximális biztonságot és kényelmet nyújt. A magas, fejtámlával és integrált, 3 pontos biztonsági övvel ellátott háttámla, valamint az alacsony frekvenciájú légrugózás tehermentesítik a hátat a hosszú használat során. Télen az ülésfűtés meleget biztosít.

Ergonomikus belső tér: A kormánykerék a magasság és a dőlésszög állíthatóságának köszönhetően egyénileg a vezetőhöz illeszthető. A járműre vonatkozó fontos információk és a vezérlő kijelzői a központi információs táblán jelennek meg jól láthatóan. További információk, mint például a teljes és a napi üzemidő vagy a pontos idő a kiegészítő IBC monitorról olvashatók le. Minden kezelőkar és kapcsoló optimálisan, a vezető körül van elhelyezve. A Unitrac kapcsolói és kijelzői világítanak

Rozsdásodás elleni védelem: A jármű teljes vázát és a komfortfülkét a különösen tartós KTL eljárással festették le. Az akkumulátordoboz, az üzemanyagtartály és az opcionálisan kapható szerszámos dobozok korrózióálló műanyagból készülnek.

IBC monitor: Az IBC monitoron fontos eszközinformációkról kaphatunk áttekintést: A tengelyterhelést, a teljes tömeget és az eszköz állapotát a TRAC-Link rendszer határozza meg. Az utasítások, a jármű vagy a hidraulika beállításai, valamint a tolató- és oldalkamerák képei igény szerint jeleníthetők meg.

Tetőkonzol: A rádió és a menetíró készülék könnyen elérhető a tetőkonzolon. A napellenzők mögött a jármű papírjainak vagy napszemüvegek tárolására szolgáló rekeszek találhatók. A belső tér világítása mellett a vezető és az utas számára olvasólámpák is beépítésre kerültek. A fokozatmentesen szabályozható automata klíma biztosítja az optimális klímát a munkához.

A fülke elhelyezése: A komfortfülke 4 hidrogumi elemre van felszerelve, ezért különösen alacsony a vibrációja. A fülke tokozásának köszönhetően a munkatér csendes. Kényelem, ahogy azt az autónkban megszoktuk.

Billentés eszközök nélkül: A karbantarthatóság elősegítése érdekében az egész fülke 50°-kal oldalra billenthető. Az eszközök nélküli hidraulikus billentőmechanizmusnak köszönhetően a motor és a sebességváltó néhány egyszerű lépéssel szabadon hozzáférhető lesz. A biztonsági hidraulikus henger megakadályozza, hogy a billentőszerkezet véletlenül lezáródjon. A motortérben még egy további biztonsági támaszték is helyet kapott, amellyel a fülke rögzíthető. A rezgésvédelemnek köszönhetően vezetés közben „üzemképes állapotban” tárolható.

A motor

Perkins Syncro

Motor

A Unitrac 92 P5 5. szintű 4 hengeres Perkins-Syncro turbódízel motorja 74,4 kW / 101 LE teljesítményt és 430 Nm nyomatékot ad le 1500 fordulat/perces fordulatszámon. A Common rail befecskendező rendszerrel és a részecskeszűrővel az Euro szabvány 5-ös károsanyag-kibocsátási szintjét éri el. A motor különösen nagy forgatónyomatékának köszönhetően a jármű a professzionális használat legkeményebb követelményeivel is megbirkózik.

Perkins nagy teljesítményű aggregát

 • nagyobb teljesítmény
 • több nyomaték
 • nagyobb hengerűrtartalom
 • kisebb fogyasztás
 • kevesebb szennyező anyag
 • csökkentett zaj és rezgés
 • könnyen karbantartható

Részecskeszűrő

A Unitrac 92 P5 alapfelszereltségébe tartozik egy zárt részecskeszűrő rendszer. A szűrő a finom részecskék 99,9 %-át kiszűri. A szűrőrendszer csaknem karbantartásmentes.

A common rail motorral és részecskeszűrővel felszerelt Unitrac 92 P5 megkapja a "zöld matricát" Németország belvárosaiban.

Váltó

Váltó

16/16 sebességes osztott sebességváltó

Osztott sebességváltó

A Unitrac 92 P5 alapkivitelben egy teljesen szinkronizált, 16/16 sebességes osztott sebességváltóval van felszerelve, a típus tervezett sebessége pedig 40 km/h. A típus tervezett sebessége opcionálisan elérheti az 50 km/h-t.

Váltó

Átvitelek

32 sebességfokozatával az osztott sebességváltó minden használathoz a megfelelő fokozatot kínálja. A terepcsoportban történik a fő munkaterületek váltása. A  nagy nyomatéknak köszönhetően a lejtős, lassú utak gyakori sebességváltás nélkül hajthatók végre. A közúti csoportban a magasabb áttételnek köszönhetően a motor fordulatszáma és így az üzemanyag-fogyasztás is alacsonyan tartható.

Hidraulika

2 körös hidraulika

Hidraulika

Az Unitrac 92 P5 nagy teljesítményű, 2 körös hidraulikával és komfortvezérléssel van felszerelve. Az előre és a hátra felszerelhető tartozékok, például hóekék és kavicsszórók egyidejű használata ezért a teljesítmény megszakítása nélkül lehetséges. Az 50 liter hidraulikaolaj készlet és egy 85 l/perces hidraulikus teljesítmény (elülső kör: 36 l, hátsó kör: 49 l) számos hidraulikus funkció párhuzamos működtetését teszi lehetővé. Az üzemi nyomás 185 bar.

Elülső kör

Az elülső hidraulikus kör kényelmesen vezérelhető egy joystick segítségével. Az elülső rögzítési területen két kettős működésű vezérlőegység (az egyik rögzítetlen helyzetben) található erre a célra. Ha egy hóekét vagy egy első hidraulikát szerelnek fel a rögzítő lapra, akkor azt a joystick segítségével egy kézzel is lehet működtetni. Az elülső teljesítményleadó tengellyel kombinálva például kaszálókészüléket vagy hómarót lehet vele meghajtani.

Hátsó kör

A hátsó hidraulikus körhöz alapkivitelben 3 vezérlőegység tartozik. 1x EWS, 1x proporcionális (olajmotor, pl. kaparós aljzat/kavicsszóró meghajtáshoz) és 1x DWS. A működtetés gombnyomással történik. A hátsó kör opcionálisan akár négy egyszeres működésű vagy két kettős működésű vezérlőegységgel is bővíthető.

Világítás

Világítás

Intelligens fény

A Unitrac LDrive LED-es hátsó világítással és nappali menetlámpaként fénygyűrűkkel van felszerelve. A fénydiódák különösen energiatakarékosak, és több mint 20 000 üzemórával kitartanak a szállító egész élettartama alatt.

A Unitrac 112 / 122 LDrive nagy fényerősségű, teljesen LED-es fényszórókkal rendelkezik a nappali és a tompított fényekhez, amelyek intenzív fényerejüknek köszönhetően ideálisak éjszakai munkákhoz. Igény esetén nagy fényerősségű LED-es munkalámpák is rendelhetők.

LED figyelmeztető lámpák: A kommunális használathoz rendkívül jól látható LED-es forgó jelzőfények és villogó rudak kerülnek alkalmazásra. A lökhárítón lévő LED-es figyelmeztető lámpák az alapfelszereltséghez tartoznak a kommunális változatban.

Méretek

Méretek

Méretek, gumik és színválaszték

 • Engedélyezett össztömeg – 8 500 kg
 • A hátsó tengely maximális terhelése – 4 400 kg
 • Az első tengely maximális terhelése – 4 400 kg
 • Tengelytáv – 2 665 mm
 • Részleges magasság (E) – 2 058 mm
 • Külső szélesség (B) standard gumiabroncsokkal – 2 115 mm
 • Magasság (C) standard gumiabroncsokkal – 2 484 mm

Minden információ a hátsó tengelykormányzással ellátott változatra érvényes - a hátsó tengelykormányzás nélküli változat méretei a prospektusban találhatók .

FELKELTETTÜK ÉRDEKLŐDÉSÉT?

Írjon nekünk!